مهارتهای زندگی
علمی-اجتماعی
دو شنبه 21 اسفند 1391برچسب:, :: 13:31 ::  نويسنده : شمیلا سیامکی

توانائي اداره استرسmanagement    Stress

اين توانائي،  شامل شناخت استرس هاي مختلف زندگي و تاثير آنها بر فرد است. استرس جزء اجتناب ناپذير زندگی روزمره است، هر تغييری است که نياز به سازگاری دارد. برخی تغييرات کوچک هستند و سازگاری چندانی نمی خواهند ولی در رويارويی با برخی مسايل، مقابله موثر با استرس بوجود آمده بسيار مهم می باشد. بايد بدانيم اگرچه استرس در زندگی روزمره همه افراد وجود دارد،  ولی واکنش افراد به آن بسيار متفاوت است. با مقابله صحيح و موثر می توان استرس های شديد را پشت سر گذاشت اما با روشهای ناکارآمد و مخرب، کوچکترين استرس ها می توانند مشکلات زيادی ببار آورند.

   اداره يا مقابله با استرس کوششها و تلاشهايی است که برای از بين بردن، به حداقل رساندن و يا تحمل استرس بکار می روند.  روشهای مقابله بطور عمده دو دسته هستند:

1 -  مسا له مدارانه: برای رفع يا تخفيف استرس کار يا فعاليتی هدفمند انجام می دهيم مثل:

  - تلاش برای حل مساله.

  - برنامه ريزی.

  - راهنمايی خواستن و مشورت با ديگران.

  - کسب اطلاعات مفيد.

2 - هيجان مدارانه: اين روش برای رفع يا تخفيف هيجانهای منفی و ناخوشايندی است که استرس بوجود آورده است. اين هيجان ها مانع از تفکر و تصميم گيری صحيح جهت حل مشکل پيش آمده می شوند. بنا براين روش مقابله هيجان مدارانه اهميت زيادی دارد تا با کسب آرامش بتوان از  روش های حل مساله سود جست. مثال هايی از اين روش ها عبارتند از:

  - صحبت کردن با نزديکان

  - گفتگوی درونی مثبت مثل نگران نباش، می توانم اين کار را انجام دهم، با شروع کار ادامه آن آسانتر می شود، به جای گفتگو های درونی منفی از قبيل: درست شدنی نيست، از عهده آن بر نمی آيم و...

  - استفاده از تکنيک های آرام سازی از قبيل آرام سازی پيشرونده عضلات، آرام سازی با استفاده از تخيل هدايت شده، آرام سازی از طريق تنفس منظم.

    بطور کلی در هنگام مواجهه با استرس ابتدا بايد با استفاده از روش های هيجان مدارانه سعی در کسب آرامش کنيم و سپس با روش های حل مساله فعاليت معطوف به هدف انجام دهيم. اما بايد به خاطر داشته باشيم که برخی وقايع خارج از کنترل ما می باشند مثل مرگ نزديکان، در چنين مواقعی تنها راه ممکن پذيرش است که خود يکی از راهکارهای مقابله با استرس است. پذيرش يک احساس ناگهانی نيست بلکه نگرشی است که تا شکل گيری زمان می برد که بسته به مساله و فرد اين زمان متفاوت است. نکته مهم در اين مورد تشخيص موقعيت غير قابل کنترل می باشد چرا که گاه افراد شرايط را به شکل اغراق آميزی بد و غير قابل تغيير براورد می کنند يا به علت فقدان مهارت مقابله با استرس و حل مساله، احساس استيصال می کنند و به استراتژی پذيرش روی می آورند. بنابراين تعيين واقع بينانه و دقيق مشکل استرس زا و توانايي های فردی و تلاش در جهت کسب مهارت های لازم در رويارويی با استرس بسيار مهم است.

 



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





    درباره وبلاگ

به وبلاگ من خوش آمدید.
    آخرین مطالب
    آرشيو وبلاگ
    پیوندهای روزانه
    پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان علمی-اجتماعی و آدرس shamila.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





    نويسندگان



نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 2
بازدید دیروز : 1
بازدید هفته : 5
بازدید ماه : 711
بازدید کل : 3553024
تعداد مطالب : 14893
تعداد نظرات : 281
تعداد آنلاین : 1

<>